Kuřecí prsa budou super šťavnatá, pokud přidáte špetku jedné ingredience: co je to.

Foto: z veřejných zdrojů

Tento způsob přípravy kuřete je považován za nejúspěšnější.

Hlavním problémem kuřecích prsou jako masa je, že po smažení nebo pečení jsou téměř vždy suchá. Ukazuje se, že existuje muška, jak kuřecí prsa upéct v troubě, abyste získali měkký a šťavnatý pokrm.

Jak připravit kuřecí prsa, aby nebyla suchá – tip

Publikace Express, která cituje Keto Recepty, vysvětluje, že kýžený produkt, který se přidává ke kuřeti, se pravděpodobně nachází ve vaší lednici nebo troubě. Díky němu už kuře nikdy nebude přesušené, ať už ho budete připravovat jakkoli – na grilu, v troubě nebo na grilu.

Lidé, kteří se snaží připravit maso k dokonalosti, se bojí, že ho nedopečou, a tak ho pečou déle, což způsobí, že se nakonec přesuší. Tajná přísada řeší i tento problém.

Keto Recepty vám poradí, jak péct kuřecí prsa v troubě a co přidat do marinády, abyste získali ten nejchutnější pokrm vůbec. Podle odborníků by se syrové maso mělo rozhodně posypat kořením a bylinkami, aby si udrželo vlhkost. Přidat můžete také jogurt a citronovou šťávu – kuře tak bude ještě křehčí. Keto Recepty však za hlavní ingredienci pro dokonalou marinádu označily jedlou sodu.

Ta je tajemstvím, díky němuž jsou kuřecí prsa šťavnatá a měkká – kuchaři tvrdí, že stačí i špetka jedlé sody, aby maso zůstalo křehké tím, že uvolní jeho vlákna, a to i při delším vaření. Poté je podle odborníka třeba kuřecí prsa vložit do pánve a vařit na středním ohni pod pokličkou. Totéž platí i pro troubu – maso je nutné přikrýt.

Pokud však zvolíte pánev, je třeba vařit tři minuty z jedné strany a sedm minut z druhé strany. Poté vypněte oheň a aniž byste sundávali pokličku, nechte kuře pět minut „odpočívat“. Poté si můžete vychutnat překvapivě měkký a šťavnatý kousek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život