Foto: z veřejných zdrojů
Recept obsahuje minimum ingrediencí, cenově dostupné produkty a návod krok za krokem pro dokonalou konzistenci.
Paštika z kuřecích jater je výživný pokrm, který si snadno připravíte doma během několika minut. Recept obsahuje minimum ingrediencí, dostupné produkty a návod krok za krokem pro dokonalou konzistenci. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál ukrajinského šéfkuchaře Ivana Janjuka na YouTube.
Recept na vynikající paštiku
Složení:
- cibule – 300 g
- mrkev – 1 ks.
- celer – 300 g
- česnek – 2 stroužky
- játra – 800 g
- bobkový list – 2 ks
- máslo – 300 g
- bílé suché víno – 100 g
- smetana – 350 ml
- sůl a pepř – podle chuti
Příprava:
- Nakrájejte cibuli na kostičky a mrkev na půlkolečka.
- Zeleninu osmažte dozlatova a přidejte nakrájený celer, česnek a bobkový list. Jakmile je hotovo, přidejte další olej.
- Očistěte játra od tukových žláz a přidejte je do pánve.
- Když jsou játra osmažená, přilijte víno a smažte 3 minuty. Přilijte smetanu a přidejte koření. Vařte dalších 20 min.
- Odstavte z ohně, vyjměte bobkový list a přidejte 200 g másla.
- Směs rozmixujte mixérem a dejte do lednice ztuhnout.
