Měkké jako smetana: recept na nejlepší paštiku z kuřecích jater

Foto: z veřejných zdrojů

Recept obsahuje minimum ingrediencí, cenově dostupné produkty a návod krok za krokem pro dokonalou konzistenci.

Paštika z kuřecích jater je výživný pokrm, který si snadno připravíte doma během několika minut. Recept obsahuje minimum ingrediencí, dostupné produkty a návod krok za krokem pro dokonalou konzistenci. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál ukrajinského šéfkuchaře Ivana Janjuka na YouTube.

Recept na vynikající paštiku

Složení:

  • cibule – 300 g
  • mrkev – 1 ks.
  • celer – 300 g
  • česnek – 2 stroužky
  • játra – 800 g
  • bobkový list – 2 ks
  • máslo – 300 g
  • bílé suché víno – 100 g
  • smetana – 350 ml
  • sůl a pepř – podle chuti

Příprava:

  1. Nakrájejte cibuli na kostičky a mrkev na půlkolečka.
  2. Zeleninu osmažte dozlatova a přidejte nakrájený celer, česnek a bobkový list. Jakmile je hotovo, přidejte další olej.
  3. Očistěte játra od tukových žláz a přidejte je do pánve.
  4. Když jsou játra osmažená, přilijte víno a smažte 3 minuty. Přilijte smetanu a přidejte koření. Vařte dalších 20 min.
  5. Odstavte z ohně, vyjměte bobkový list a přidejte 200 g másla.
  6. Směs rozmixujte mixérem a dejte do lednice ztuhnout.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život