Charlotka s dýní: originální a rychlý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Pečivo je měkké, vzdušné a díky skořici voňavé.

Dýňová šarlotka je klasická verze šarlotky, do které se místo obvyklých jablek přidává sladká šťavnatá dýně. Příprava pokrmu je stejně rychlá jako u klasické šarlotky.

Těsto se ukáže jako měkké, vzdušné a díky skořici i voňavé.

Recept

Složení:

  • oloupaná dýně 300 g
  • pšeničná mouka 150 g
  • kuřecí vejce 4 ks
  • cukr 150 g
  • jedlá soda 1/3 lžičky.
  • kyselina citronová 1/3 lžičky.
  • špetka soli
  • skořice 1 lžička.
  • moučkový cukr
  • rostlinný olej

Příprava:

  1. Dýni oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  2. Oddělte žloutky od bílků a do žloutků a bílků přidejte polovinu cukru.
  3. Bílky s cukrem vyšlehejte mixérem na hrudkovitou hmotu.
  4. Žloutky s cukrem a solí mícháme metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Po částech přidáváme ušlehané bílky, mícháme, aby se spojily, pak přidáme prosátou mouku, jedlou sodu, kyselinu citronovou, skořici, promícháme stěrkou, pak přidáme dýni a znovu promícháme.
  5. Dno formy na pečení vyložíme pergamenem, boky lehce vymažeme rostlinným olejem, směs rozetřeme a urovnáme.
  6. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40-50 minut. Charlotte nechte ve formě mírně vychladnout a poté ji vyložte na mřížku, dokud zcela nevychladne. Posypeme moučkovým cukrem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život