Jak uvařit rybí polévku s makrelou

Foto: z otevřených zdrojů

Rychlý způsob přípravy makrely k večeři s bramborami, rýží a zeleninou.

Makrely lze nejen péct nebo solit, ale lze z nich připravit i velmi chutnou, sytou polévku. Toto je rychlý způsob přípravy obědového pokrmu z makrely s bramborami, rýží a zeleninou.

Recept

Složení:

  • čerstvě zmrazená makrela 1 kus (velká)
  • brambory 4 ks
  • rýže 3 polévkové lžíce l.
  • cibule 1 ks.
  • mrkev 1 ks.
  • voda 2 litry
  • bobkový list 1 ks.
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • bylinky (petržel, kopr)

Příprava:

  1. Makrelu zbavte vnitřností, ploutví, ocasu a hlavy, opláchněte pod studenou vodou a rozkrojte na dvě části.
  2. Oloupejte brambory, cibuli a mrkev. Brambory nakrájejte na středně velké kostky, cibuli na malé kostičky, mrkev nakrájejte na slámky.
  3. Zeleninu opláchněte a nakrájejte.
  4. Přiveďte vodu k varu, vhoďte do ní rybu a vařte 15 minut, pak ji vyjměte a oddělte maso od kostí, vývar sceďte.
  5. Do rybího vývaru dáme rýži, mrkev, cibuli a vaříme pět minut, přidáme brambory, promícháme a vaříme 10 minut, pak rybu, bobkový list, mletý černý pepř, sůl a vaříme dalších pět minut. Přidáme bylinky a odstavíme z ohně.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život