Foto: z otevřených zdrojů
Rychlý způsob přípravy makrely k večeři s bramborami, rýží a zeleninou.
Makrely lze nejen péct nebo solit, ale lze z nich připravit i velmi chutnou, sytou polévku. Toto je rychlý způsob přípravy obědového pokrmu z makrely s bramborami, rýží a zeleninou.
Recept
Složení:
- čerstvě zmrazená makrela 1 kus (velká)
- brambory 4 ks
- rýže 3 polévkové lžíce l.
- cibule 1 ks.
- mrkev 1 ks.
- voda 2 litry
- bobkový list 1 ks.
- mletý černý pepř
- sůl
- bylinky (petržel, kopr)
Příprava:
- Makrelu zbavte vnitřností, ploutví, ocasu a hlavy, opláchněte pod studenou vodou a rozkrojte na dvě části.
- Oloupejte brambory, cibuli a mrkev. Brambory nakrájejte na středně velké kostky, cibuli na malé kostičky, mrkev nakrájejte na slámky.
- Zeleninu opláchněte a nakrájejte.
- Přiveďte vodu k varu, vhoďte do ní rybu a vařte 15 minut, pak ji vyjměte a oddělte maso od kostí, vývar sceďte.
- Do rybího vývaru dáme rýži, mrkev, cibuli a vaříme pět minut, přidáme brambory, promícháme a vaříme 10 minut, pak rybu, bobkový list, mletý černý pepř, sůl a vaříme dalších pět minut. Přidáme bylinky a odstavíme z ohně.
