Marinované houby podle jednoduchého receptu: chutné už po několika hodinách

Foto: z otevřených zdrojů

Stačí pár hodin a získáte marinované houby, které se hodí k masovým pokrmům.

Domácí nakládané houby jsou všestrannou pochoutkou, která se hodí jak na slavnostní stůl, tak i pro všední dny. Díky kombinaci koření, oleje a octa jsou voňavé, jemné a mají vyváženou chuť. Recept na chutné houby sdílí RBC-Ukrajina s odkazem na příspěvek v Telegramu Konzervování a vaření.

K vaření vezměte čerstvé, celé houby bez ztmavnutí.

Recept

Složení:

  • 1 kg hub, 120 ml rostlinného oleje, 90 ml octa, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, 5-6 hrášků oregana, 3-4 bobkové listy, 0,5 lžičky hořčičných semínek a 3-4 stroužky česneku.

Příprava: 1. V hrnci rozdělíme na dvě části a dvě části:

  1. Žampiony opláchněte, oloupejte a případně rozkrojte na poloviny.
  2. V hrnci připravte marinádu: smíchejte olej, ocet, sůl, cukr, pepř, bobkový list a hořčici. Přiveďte k varu.
  3. Do vroucí marinády přidejte houby, přidejte nasekaný česnek, přikryjte a za občasného míchání vařte 7-10 minut.
  4. Odstavte z ohně, houby vyjměte a přendejte do čisté sklenice nebo nádoby. Marinádu opět přiveďte k varu a přelijte ji přes houby.
  5. Nechte vychladnout, poté vložte do chladničky alespoň na 3-4 hodiny a předkrm je hotový.

Stačí pár hodin a máte marinované houby, které se hodí k masovým pokrmům, bramborám nebo jednoduše jako samostatný pokrm. Zachovají si příjemnou strukturu, bohatou chuť koření a mírnou kyselost, díky čemuž se hodí i na slavnostní menu.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život