Foto: z otevřených zdrojů
Nakládané zelí se hodí k jakémukoli hlavnímu jídlu i příloze.
Připravte si křupavou a zdravou svačinu, která se velmi snadno připravuje a může být podávána již za 12 hodin.
Nakládané zelí se hodí k jakémukoli hlavnímu jídlu nebo jakékoliv příloze.
Recept
Složení:
- květák – 700 gr;
- mrkev – 1 ks;
- sladká paprika – 2 ks;
- česnek – 6 stroužků;
Na marinádu:
- voda – 1 litr;
- rostlinný olej – 100 ml;
- 9% ocet – 100 ml;
- cukr – 150 gr;
- sůl – 2 polévkové lžíce;
- směs paprik – 10 ks;
- sklenice – 1 litr.
Příprava:
- Květák omyjte a nakrájejte na malé růžičky. Přiveďte vodu k varu, květák zalijte vroucí vodou a nechte tři minuty odstát, poté slijte v cedníku.
- Oloupejte mrkev a nastrouhejte ji korejským struhadlem na mrkev.
- Sladkou papriku oloupejte od semínek a nakrájejte na slámky.
- Česnek oloupejte a nakrájejte na 2-3 kousky.
- Na dno sklenice dejte ve vrstvách mrkev, česnek, květák, sladkou papriku, pak mrkev, květák a česnek.
- Na marinádu: Vodu přivedeme k varu, přidáme cukr, rostlinný olej, sůl, směs pepře, opět přivedeme k varu, odstavíme z ohně, přilijeme ocet a zalijeme zelí. Přikryjeme pokličkou a necháme zcela vychladnout při pokojové teplotě, poté pošleme na 12 hodin do lednice.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.
