Nakládaný květák: recept na originální svačinu

Foto: z otevřených zdrojů

Nakládané zelí se hodí k jakémukoli hlavnímu jídlu i příloze.

Připravte si křupavou a zdravou svačinu, která se velmi snadno připravuje a může být podávána již za 12 hodin.

Nakládané zelí se hodí k jakémukoli hlavnímu jídlu nebo jakékoliv příloze.

Recept

Složení:

  • květák – 700 gr;
  • mrkev – 1 ks;
  • sladká paprika – 2 ks;
  • česnek – 6 stroužků;

Na marinádu:

  • voda – 1 litr;
  • rostlinný olej – 100 ml;
  • 9% ocet – 100 ml;
  • cukr – 150 gr;
  • sůl – 2 polévkové lžíce;
  • směs paprik – 10 ks;
  • sklenice – 1 litr.

Příprava:

  1. Květák omyjte a nakrájejte na malé růžičky. Přiveďte vodu k varu, květák zalijte vroucí vodou a nechte tři minuty odstát, poté slijte v cedníku.
  2. Oloupejte mrkev a nastrouhejte ji korejským struhadlem na mrkev.
  3. Sladkou papriku oloupejte od semínek a nakrájejte na slámky.
  4. Česnek oloupejte a nakrájejte na 2-3 kousky.
  5. Na dno sklenice dejte ve vrstvách mrkev, česnek, květák, sladkou papriku, pak mrkev, květák a česnek.
  6. Na marinádu: Vodu přivedeme k varu, přidáme cukr, rostlinný olej, sůl, směs pepře, opět přivedeme k varu, odstavíme z ohně, přilijeme ocet a zalijeme zelí. Přikryjeme pokličkou a necháme zcela vychladnout při pokojové teplotě, poté pošleme na 12 hodin do lednice.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život