Dýňové muffiny bez cukru: recept na podzimní dezert

Foto: z otevřených zdrojů

Podávejte s ochucenou skořicovou kávou, šálkem latté nebo bylinkovým čajem s tymiánem.

Podzim je časem dýní, voňavého pečení a klidného domácího posezení u šálku čaje. Ale kdo řekl, že podzimní dezerty musí být nutně „těžké“.

Na stránce Ptejte se Edith se podělili o recept, který dokonale spojuje pohodu a prospěšnost – dýňové muffiny bez cukru. Jsou křehké, sluníčkové a tak chutné, že se ani nechce věřit, že v nich není ani gram cukru.

Tento dezert je skutečným kouzlem jednoduchých ingrediencí, kde dýně a mrkev dodávají přirozenou sladkost a zářivou barvu, a díky lehké konzistenci jsou muffiny ideální ke kávě nebo dětské snídani.

Recept

Složení:

  • vejce 2 ks
  • olej bez zápachu 80 ml
  • mouka 185 g
  • dýňové pyré 200 g
  • sladká vařená mrkev 1 ks.
  • med 50 g
  • kvásek 10 g

Příprava

  1. Vejce vyšlehejte do lehké pěny.
  2. Přisypte mouku a prášek do pečiva.
  3. Přidejte máslo, med a dýňové a mrkvové pyré. Důkladně promíchejte, až vznikne hladké, krémové těsto.
  4. Nalijte do formiček (lepší jsou silikonové – není třeba je vymazávat).
  5. Pečeme 30 minut při 160 °C.
  6. Po vychladnutí si muffiny vychutnejte! Jsou křehké, kořeněné dýní, dokonalé i bez polevy.

Tipy

  • Pokud chcete muffiny ozvláštnit, přidejte špetku mletého zázvoru, skořice nebo muškátového oříšku.
  • Pro lepší texturu přidejte hrst nasekaných ořechů nebo sultánek.
  • Pokud nepoužijete med, zkuste datlovou pastu: dodá karamelizovaný nádech a k dýni se hodí.

Podávejte s ochucenou skořicovou kávou, šálkem latté nebo bylinkovým čajem s tymiánem.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život