Foto: z otevřených zdrojů
Pokud nemáte troubu nebo se vám ji nechce zapínat, připravte si na pánvi křehký a šťavnatý tvarohový nákyp.
Pokrm se připravuje velmi jednoduše, smícháme všechny ingredience, tvarohovou hmotu vložíme do pekáče a upečeme na sporáku. Podáváme se zakysanou smetanou, džemem nebo kondenzovaným mlékem.
Recept
Složení:
- tvaroh 300 g
- kuřecí vejce 2 ks
- cukr 3 polévkové lžíce.
- krupice 2 polévkové lžíce.
- zakysaná smetana 2 polévkové lžíce.
- vanilkový cukr 10 g
- sůl
- špetka
- máslo
- moučkový cukr
Příprava:
- Vejce, cukr, vanilkový cukr vyšleháme mixérem do pěny, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, krupici, sůl a opět lehce vyšleháme mixérem.
- Dno formy na pečení vyložíme pergamenovým papírem, dno a boky vymažeme máslem, rozetřeme tvarohovou směs a urovnáme ji.
- Pošlete pekáč na plotnu, na nejnižší teplotu, přikryjte pokličkou a pečte 20-30 minut. Zkontrolujte nákyp dřevěnou špejlí nebo párátkem, vyjměte ho z pánve, odstraňte pergamen, posypte moučkovým cukrem a podávejte horký.
Tipy:
- Použijte pánev se silným dnem.
- Pokud nemáte světlo, můžete všechny ingredience prošlehat metličkou.
- Hotový nákyp by měl být po stranách opečený.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.
