Jak vařit tvarohový nákyp na pánvi

Foto: z otevřených zdrojů

Pokud nemáte troubu nebo se vám ji nechce zapínat, připravte si na pánvi křehký a šťavnatý tvarohový nákyp.

Pokrm se připravuje velmi jednoduše, smícháme všechny ingredience, tvarohovou hmotu vložíme do pekáče a upečeme na sporáku. Podáváme se zakysanou smetanou, džemem nebo kondenzovaným mlékem.

Recept

Složení:

  • tvaroh 300 g
  • kuřecí vejce 2 ks
  • cukr 3 polévkové lžíce.
  • krupice 2 polévkové lžíce.
  • zakysaná smetana 2 polévkové lžíce.
  • vanilkový cukr 10 g
  • sůl
  • špetka
  • máslo
  • moučkový cukr

Příprava:

  1. Vejce, cukr, vanilkový cukr vyšleháme mixérem do pěny, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, krupici, sůl a opět lehce vyšleháme mixérem.
  2. Dno formy na pečení vyložíme pergamenovým papírem, dno a boky vymažeme máslem, rozetřeme tvarohovou směs a urovnáme ji.
  3. Pošlete pekáč na plotnu, na nejnižší teplotu, přikryjte pokličkou a pečte 20-30 minut. Zkontrolujte nákyp dřevěnou špejlí nebo párátkem, vyjměte ho z pánve, odstraňte pergamen, posypte moučkovým cukrem a podávejte horký.

Tipy:

  • Použijte pánev se silným dnem.
  • Pokud nemáte světlo, můžete všechny ingredience prošlehat metličkou.
  • Hotový nákyp by měl být po stranách opečený.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život