Foto: z otevřených zdrojů
Perlovou kaši lze podávat jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.
Perlová kaše je skvělou přílohou k masu, rybám nebo jednoduše s máslem.
Recept
Složení:
- perlové kroupy 1 šálek
- voda 4 šálky
- sůl 1 lžička.
Příprava:
- Perlové kroupy dobře propláchněte, zalijte vodou a namočte na 3-4 hodiny, poté slijte a propláchněte pod tekoucí vodou.
- Vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a vařte čtyři minuty, pak vodu slijte, kroupy propláchněte a zalijte čtyřmi sklenicemi studené vody.
- Pošlete na plotnu, vařte 25 minut na mírném ohni, osolte a vařte dalších 10 minut do změknutí, pak znovu slijte, propláchněte horkou vodou a pošlete zpět do hrnce. V případě potřeby přidejte máslo a promíchejte.
Tipy:
- Perlové kroupy je třeba namočit přes noc.
- Při vaření perlové krupice nezavírejte pevně víko.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.
