Jak uvařit drobivou perlovou kaši

Foto: z otevřených zdrojů

Perlovou kaši lze podávat jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.

Perlová kaše je skvělou přílohou k masu, rybám nebo jednoduše s máslem.

Recept

Složení:

  • perlové kroupy 1 šálek
  • voda 4 šálky
  • sůl 1 lžička.

Příprava:

  1. Perlové kroupy dobře propláchněte, zalijte vodou a namočte na 3-4 hodiny, poté slijte a propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a vařte čtyři minuty, pak vodu slijte, kroupy propláchněte a zalijte čtyřmi sklenicemi studené vody.
  3. Pošlete na plotnu, vařte 25 minut na mírném ohni, osolte a vařte dalších 10 minut do změknutí, pak znovu slijte, propláchněte horkou vodou a pošlete zpět do hrnce. V případě potřeby přidejte máslo a promíchejte.

Tipy:

  • Perlové kroupy je třeba namočit přes noc.
  • Při vaření perlové krupice nezavírejte pevně víko.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život