Nejjemnější jablečná šarlotka bez potíží: jednoduchý recept na domácí pečení

Foto: z veřejných zdrojů

Charlotka se připravuje velmi rychle a je velmi chutná.

Jablečná šarlotka je jednoduchý a osvědčený recept na domácí pečení. Připravuje se rychle, z dostupných surovin a výsledek je vždy úspěšný: měkké voňavé těsto a jemné kousky jablek. TSN.ua připravil recept na jednoduchou charlottu od foodblogerky Aleny Karpjukové.

Recept

Složení:

  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 200 g mouky
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička kvásku
  • 5 jablek
  • skořice (podle chuti)

Příprava

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem. Směs by měla být velmi nadýchaná a světlá.
  2. Poté přidáme máslo a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promíchejte.
  3. Jablka nakrájejte na malé kousky a vložte do formy. V případě potřeby posypeme skořicí. Navrch naplňte jablka těstem.
  4. Charlotte vložte do předehřáté trouby. Pečte přibližně 50 minut při 180°.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život