Foto: z veřejných zdrojů
Charlotka se připravuje velmi rychle a je velmi chutná.
Jablečná šarlotka je jednoduchý a osvědčený recept na domácí pečení. Připravuje se rychle, z dostupných surovin a výsledek je vždy úspěšný: měkké voňavé těsto a jemné kousky jablek. TSN.ua připravil recept na jednoduchou charlottu od foodblogerky Aleny Karpjukové.
Recept
Složení:
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 200 g mouky
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička kvásku
- 5 jablek
- skořice (podle chuti)
Příprava
- Vejce vyšlehejte s cukrem. Směs by měla být velmi nadýchaná a světlá.
- Poté přidáme máslo a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promíchejte.
- Jablka nakrájejte na malé kousky a vložte do formy. V případě potřeby posypeme skořicí. Navrch naplňte jablka těstem.
- Charlotte vložte do předehřáté trouby. Pečte přibližně 50 minut při 180°.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.
