Tento kuřecí pokrm by měl vyzkoušet každý: ingredience jsou velmi jednoduché.

Foto: z veřejných zdrojů

Vaří rychle, snadno se přizpůsobuje různým chutím a je vhodný jak pro běžné stolování, tak pro večírky.

Kuřecí tacos je oblíbené mexické jídlo, které kombinuje pečené maso se zeleninou, sýrem a pita chlebem. Je rychle připravené, snadno přizpůsobitelné různým chutím a vhodné pro běžné stolování i oslavy. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na kanál ukrajinského šéfkuchaře Ivana Janjuka na YouTube.

Kuřecí taco recept

Složení:

  • kuřecí řízek – 2 ks
  • sladká paprika – 3 ks
  • fialová cibule – 1 ks
  • uzená paprika – 1 lžička
  • kmín – 0,5 lžičky
  • kurkuma – 0,5 lžičky
  • koriandr – 1 lžička
  • rajče – 1 ks.
  • máslo – 20 g
  • modrá cibule – 0,5 ks.
  • petržel – 10 g
  • voda – 200 ml
  • sýr mozzarella – 180 g
  • kulatá pita

Příprava:

  1. Do rajčat udělejte zářezy, přelijte je vroucí vodou a oloupejte je a nakrájejte na plátky. Oloupejte papriky a nakrájejte je na slámky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a všechny je vložte do mísy.
  2. Každé filé rozdělte na dvě části a přidejte k zelenině. Do mísy nasypte koření, zalijte olejem, promíchejte a nechte marinovat.
  3. Na rozehřáté pánvi osmažte filety bez zeleniny. Poté přidejte olej a smažte, dokud nezískají zlatavou barvu.
  4. Poté osmažte marinovanou zeleninu dozlatova. Přidejte nakrájená rajčata, zalijte vodou a nechte podusit.
  5. V míse smíchejte polovinu nakrájené modré cibule, bylinky a strouhaný sýr.
  6. Kuřecí maso rozdělte na vlákna a přidejte k zelenině. Sýrovou náplň rozetřete na pitu a položte na pánev. Navrch dejte kuřecí náplň a osmažte z obou stran.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život